Vanuit huis werken als tekstschrijver voor websites

Een bedrijfsovername, door wat voor reden dan ook, blijft een lastig en soms ook emotioneel moment. Belangrijke beslissingen genomen moeten worden, een afscheid van collega’s of het kiezen van een nieuwe bedrijfsnaam. Allerlei punten waar rekening mee gehouden moet worden. Maar wat zijn belangrijke onderdelen die nog meer bij een bedrijfsovername komen kijken? In dit blog vertellen wij u er meer over. 

 

Drie veelvoorkomende overnames

Een bedrijfsovername vindt vaak op drie manieren plaats. Dit zijn de overname van een familiebedrijf, een management buy-in en een management buy-out. Wat zijn de verschillen? Bij een familiebedrijf neem je als familie een bedrijf over of stap je in een familiebedrijf. 

 

Belangrijk om te letten op een mogelijk subjectieve insider-blik. Bewaar dus afstand en wees zakelijk bij dit soort overnames. Neem je een bedrijf van buitenaf over, dan wordt dit een management buy-in genoemd. Komt vaak voor als de huidige directie opstapt of als de manager stopt vanwege een pensioen. Bij een management buy-out wordt het bedrijf ‘van binnenuit’ overgenomen, bijvoorbeeld door aandeelhouders of medewerkers met aandelen. Dit kan ook verwarrende situaties opleveren bij medewerkers. Let daar dus op.  

 

Een duidelijk financieel plaatje

Als u de overnemende partij bent, is het belangrijk dat u het financiële plaatje helder en goed in beeld heeft. Daarmee bedoelen we niet alleen de directe kosten die het bedrijf met zich meebrengt, maar bijvoorbeeld ook punten waarin het bedrijf moet investeren. Indien u hier al van tevoren een goed plaatje van heeft staat u uiteindelijk steviger in de schoenen bij de werkelijke overname van het bedrijf. Ook voorkomt u dat er mogelijk verrassingen op financieel gebied staan te wachten. Een deskundige kan u hierbij helpen.

 

Helder communiceren

Blijf vooral helder en eerlijk communiceren. Dat geldt zowel voor de kopende partij als de partij waar het bedrijf van wordt verkocht. Alleen op die manier wordt het maken van een bedrijfsovername een soepel proces. Wees bijvoorbeeld helder over welke transactiedata je hebt (een juridische of een economische) en hoe de eventuele openstaande schuld bij de huidige of nieuwe eigenaar komen te liggen. Wanneer een bedrijf inclusief personeel wordt overgenomen, is het natuurlijk key om het personeel zo goed en eerlijk mogen te informeren over de situatie. Zo wordt roddel en achterklap gemeden. 

 

Onze tip? Schakel een professional in

Een bedrijfsovername gaat niet over geld en goederen. Emoties bij werknemers, van wie er sommigen soms al heel lang voor het bedrijf werken, kunnen hoog oplopen. Daarom raden we het aan om een bedrijfsovername als management of directie nooit zelf te leiden. Kies daarom voor een specialist in bedrijfsovernames. Die weet als geen ander om de overname zo soepel en vlot te laten verlopen. Alle zaken worden op een betrokken maar professionele manier afgehandeld. 

gallery/t