Alle voordelen van zelf een pensioen opbouwen

Zelf pensioen opbouwen kan een aantal aantrekkelijke voordelen met zich meebrengen. Ondanks dat veel werknemers al zullen profiteren van een werkgever die een pensioen regelt voor hen, kan je beter het zekere voor het onzekere nemen. Alle beetjes kunnen al het verschil maken voor later, waardoor zelf een pensioen opbouwen altijd goed is.

 

Een automatische betaling

Zelf pensioen opbouwen voor werknemers en zelfstandige ondernemers is niet iets nieuws. Het is al jarenlang een gewoon voordeel voor het personeel, vooral voor mensen die voor grote werkgevers werken. Niet alle werkgevers hebben echter pensioenen aangeboden gekregen en niet iedere werkende werkt voor een baas. Het is dus zowel voor een zelfstandige ondernemer als een werknemer belangrijk om jezelf goed in te lezen over het belang van zelf een pensioen opbouwen. Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn. Jij kunt zelf jouw pensioen opbouwen door gebruik te maken van een beleggingsfonds, zoals SynVest. Hier kan jij een fonds openen waar jij maandelijks, of jaarlijks, een bedrag stort. Over dit bedrag betaal jij geen belasting en jij hebt helemaal zelf in handen hoeveel geld jij naar dit fonds wenst te storten. Voor een zelfstandige ondernemer zal dit dus vaak meer zijn dan voor een werknemer waar de werkgever ook al een pensioen voor opbouwt.

 

Waarom is het zelf opbouwen van een pensioen belangrijk

Vooral werknemers die al een pensioenregeling hebben via hun werkgever zullen zich afvragen wat het voordeel is om zelf een pensioen op te bouwen. Het antwoord op deze vraag is simpel. Een belangrijk pluspunt van een pensioenregeling is dat jij minder belasting hoeft te betalen over jouw inkomen. Jij krijgt namelijk belasting terug over het geld wat jij in jouw pensioen stopt, terwijl de opbrengsten die jij uit deze belegging doet vaak belastingvrij zijn. Een win-win situatie dus. Jij krijgt namelijk belasting terug over premies die jij hebt betaald wanneer jij onder de 75 jaar bent. Zelf een pensioen opbouwen betekent dus dat jij meer geld overhoudt voor jezelf en jouw pensioen.

 

Haal je later meer voordeel uit het vroegtijdig opbouwen van een pensioen?

Zelf een pensioen opbouwen kan beter vroeger dan later beginnen. Hoe eerder jij begint, hoe meer voordeel jij er uit zult halen. Het effect van belastingvoordeel op pensioenbetalingen zal in de loop van de tijd aanzienlijk zijn. Hoe meer jij bijdraagt, hoe meer belastingvoordeel jij kunt krijgen. Daarnaast is het ook zo dat hoe eerder jij begint met geld te sparen voor jouw pensioen, hoe minder jij per maand aan de kant hoeft te zetten. Veel volwassenen zullen vaak zeggen dat ze wilde dat ze eerder waren begonnen met het investeren in een goed pensioen. Ondanks dat jij een AOW uitkering zult krijgen en een pensioenfonds opbouwt bij jouw werkgever, is dit vaak nog niet genoeg om een rustgevend en zorgeloos pensioen te leven. Alle beetjes die jij per maand opzij zet geeft jou meer flexibiliteit om leuke dingen te ondernemen en mooie herinneringen te maken tijdens jouw pensioen.

Wil je ook gaan beginnen met je pensioen opbouwen? Op https://synvest.nl/ kan je precies zien hoe je dit doet!

gallery/t